FinTech

İMZAPOS GATEWAY İLE TÜM TEMEL ÜRÜNLER TEK BİR EKRANDA

İmzapos Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Meraş ile Kasım sayımızda gerçekleştirdiğimiz röportajımızda Meraş, yeni 4 ürünlerinin bu ay itibari ile sahada yerini aldığını belirterek AR-GE yatırımlarının süreceğini ve finansal teknoloji alanında projelerinde hız kesmeyeceklerini belirtti.

Ödeme teknolojileri alanında müşterileriyle buluşan İmzapos’un sunduğu ürün ve hizmetlerden bahseder misiniz?

İmzapos, fi nansal teknolojiler alanında çalışma yapan bir yazılım şirketi. Bu sektör de yazılım açısından teknolojik gelişmelerin en fazla kullanıldığı alanlardan birisidir. İmzapos şirketinde geliştirdiğimiz birbiri ile tam entegre çalışan 6 temel ürünümüz var. Bunlar; sanal POS altyapısı ve epara şirketleri ile entegrasyonu sağlayan e-tahsilat, e-ticaret altyapısı sağlayan İsoftshop, e-dönüşüm hizmetlerimizi kapsayan İmzabox ve bizim ve bayilerimizin tüm operasyonları tek noktadan takip ve müdahale edebilecekleri İmzapos Gateway portalı, saha teknolojilerimizin olduğu iPos Save ile Android POS cihazımız birlikte ürünlerimizi tamamlamaktayız. Sistemlerimizin katmanlı mimarisi ile değişik API setlerine kolay uyum sağlamamız ve bunun yanında işlevsellik olarak oldukça basit ve kullanıcı dostu yapımız, bizi diğer şirketlerden farklılaştırıyor.

Gateway hizmetinizin detaylarını anlatır mısınız, sağladığı avantajlar nedir?

İmzapos Gateway yapımız, tüm temel ürünlerimizin tek bir ekranda yönetildiği hizmetimizdir. Sağladığı avantajlarda bir KOBİ’nin tek bir ekran üzerinden sanal POS işlemlerini yapabilmesi ile başlayan döngüde temel ürünlerimiz şu şekildedir; sanal POS bayi ve alt tahsilat ekranı, android POS ödeme hareketleri, e-dönüşüm hizmetleri, e-fatura, e-arşiv, fatura kesme portalı, tüm banka hareketlerini takip edebileceği İmza bakiyem, e-wallet kurumsal ve bireysel yönetimi, para transferi, e-ticaret, pazaryeri entegrasyonu ve kargo yönetimi gibi birçok fonksiyonel ürünümüzle tek bir monitörden 7/24 online aktif hizmetimizi kapsamaktadır.

Android POS hizmetiniz üye iş yerleriniz ve müşterilerinin hayatlarında neleri kolaylaştırıyor, tüketicilerin satın alma alışkanlıklarına katkısı nedir?

Çok yeni bir kavram olan VUK (Vergi Usul Kanunu) 507 ve 509, 4 yıldır yürürlükte olmasına rağmen 2021 yılının son ayında regülasyon olarak kanunda yasal yerini almıştır. Bununla birlikte android POS ürününün piyasa çıkış süreci de hızlanmaya başlamıştır. 2017 yılından bu yana android POS’u geliştirerek kendi servislerimizle tüm bankaları ve pief “ödeme kuruluşlarını” entegre etmeyi başarmış bulunmaktayız. Farklılık olarak ürünün sadece kasada ödeme alma değil, kasa dışı işlevlerde yeteneğini kullanması yönünde öncülük edecek bir dizi sistemi menüye eklemiş bulunmaktayız. Hedefi miz, tüm ödeme yöntemlerini tek bir entegrasyonda sunan kapsayıcı bir ödeme platformu oluşturmak. Piyasadaki ürünlerin dışında ilk yeni güncel servisimiz ise anlaşmalı olduğumuz fatura ödeme merkezimizle QR ile faturayı tanıyıp, sabit fatura ödeme noktalarında tahsilatlarımıza başlamış bulunmaktayız.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

İmzapay kapsamında yakın gelecekte özellikle ödeme teknolojileri alanında yeni ürünlerimizi sahada yılsonuna kadar sıkı sıkıya takip ederek 2022 yılını bu şekilde kapatmayı planlıyoruz. Yeni 4 ürünümüz bu ay itibari ile sahada yerini aldığı için analizlerini yaparak, yeteneklerinin yeterlilik veya uygun olup olmadığını yakından takip ederek, geliştirme süreçleri için bir dizi sekmeleri de aktif edip raporlama yılı olarak şirketimizde AR-GE yatırımlarımıza devam edeceğiz.