Perakende

Euromoda’da 50.yıl Gücü

50 yıldır faaliyet gösteren Euromoda, anti alerjik üretimden e-ticarete uzanan güçlü yapısıyla büyümesini sürdürüyor. Euromoda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Türkgenç ile markanın 2025 yılı performansını ve yeni yıldan beklentilerini konuştuk.

2025 yılında Euromoda açısından öne çıkan performans ve gelişmeler nelerdir?

2025 yılı tüm sektörlerde durağan geçtiğini söyleyebiliriz. Hele son çeyrekte okulların açılmasıyla bu durgunluk daha da belirginleşti. Ancak tabi ki iyi olan sektörlerde kısmen vardır. Yeme içme ve turizm sektörü gibi söyleyebiliriz. Ancak Euromoda açısından bakarsak biz farklı stratejiler uyguluyoruz. Birkaç seneden beri bununda olumlu yansımalarını görüyoruz. Bunlar neler derseniz.

Birincisi imalatçı firmayız. Sektörde 50 seneyi doldurduk, bunun bilgi birikimini ve tecrübesinin avantajlarını yaşıyoruz. Mali anlamda bütçemizi sağlan tutuyoruz. Vadeli satın almayı tamamen kaldırdık. Bu politikanın da olumlu sonuçlarını görüyoruz. Ana politikamız moda ürünü zamanında tedarik edip uygun fiyatla müşteriye sunuyoruz.

Halil İbrahim Türkgenç

2026 için belirlediğiniz büyüme hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak üzere öncelik verdiğiniz stratejiler nelerdir?

Büyüme hedeflerimiz devam ediyor. Pandemi öncesi 65 mağazaya kadar çıkmıştık. Çeşitli nedenlerden dolayı bazılarını kapatmıştık. Şu anda 40 mağaza civarındayız ve bu şekilde mutluyuz. Ancak 2026 yılı içerisinde uygun lokasyonlarda mali kriterleri uygun yerler önümüze çıkarsa 5-6 şube daha açmayı planlamaktayız. Büyük ve kaliteli konsept AVM’ler bizim için öncelikli.

Marka olarak önümüzdeki dönemde hangi yeni ürünler, hizmetler ya da pazarlarda yer almayı planlıyorsunuz?

Öncelikli hedefimiz ürün karmamızı daima diri tutmak. Müşterinin “burada her türlü Takı Aksesuar ürününü bulabilirim, hem de makul fiyat anlayışında sorun yaşamam” imajını korumaktır. Bir ürünü reyona koyarken çok titiz davranıyoruz. Öncelikle kararmaz, bozulmaz ve uzun süre kullanabilir olmalı ve de anti alerjik evsafta olmalı. Yani müşterimizin sağlığını da düşünüyoruz. Piyasa da çok miktarda cilde değince alerji yapan ürün var. Modayı ve yeniliği takip etmek birinci önceliğimiz.

Euromoda, takı ve aksesuar üretiminde sürdürülebilirlik stratejilerini nasıl uyguluyor? Üretim süreçlerinizde çevre dostu malzeme ve yöntemleri nasıl entegre ediyorsunuz?

Daha evvelde bahsettiğimiz gibi sektörde 50 yılımızı doldurduk. Sektörün her aşamasında varız. Önce üreticiyiz. İstediğimiz her ürünü üretip bir haftada satışa sunabiliriz. Tabiki nitelikli üretim yapıyoruz. Kaliteli, kararmaz ve dayanıklı olmasına önem veriyoruz. Bir de en önemlisi anti alerjik (Nicel Free) üretim yapıyoruz. Yani alerji yapmayan özelliklerde. Türkiye’ye genelinde 42 noktada, daha çok AVM’lerde olmak üzere direkt tüketici ile buluşuyoruz. Bu durum bizim dinamik yapımızın bir parçası. Tabi ki son yıllarda gündem olan E-Ticarette de varız. Marka bilinirliğimizin verdiği avantajında desteği ile iyi gidiyoruz. Ancak daha iyi olmamız gerektiğini düşünüyoruz ve de olacağız.