2024’ün Mart ayında açılan ilk şubesiyle yeme-içme sektörüne adım atan Mixsos, 6 aylık süre zarfında açtığı şube sayısını 8’e çıkardı. Franchise sistemlerinin detaylarını anlatan Mixsos Franchise&İş Geliştirme Direktörü İbrahim Baysal, markanın büyüme hedeflerini de okurlarımızla paylaştı.
Mixsos’u tanıyabilir miyiz, yemeiçme sektörüne giriş hikayesini okurlarımızla paylaşır mısınız?
Adı Lezzet Gıda Yatırımları A.Ş’nin zincir restoran markalarından biri olan Mixsos’u, 2 yıllık AR-GE çalışmalarının sonunda keyifli, bir o kadar da spor ve çekici konseptiyle 2024’ün Mart ayında ilk şubesini Sefaköy Torkam E5 AVM’de açtık. Torkam E5 AVM’den sonra, 6 aylık süre içerisinde 4 farklı şehirde açtığımız şubeler ile şube sayısını 8’e çıkardık.
Menünüzde yer alan Mixsos lezzetleri nelerdir?
Tavuk döner, hamburgerler, makarnalar, salatalar, atıştırmalık ve kızartmalık ürünler, tatlı çeşitleri, dondurma, Espresso kahve çeşitleri ve soğuk içecekler Mixsos menüsünü zenginleştiren lezzetler arasında yer alıyor.
Mixsos’un büyüme yolculuğunda franchising sisteminin rolü nedir?
Mottomuz aslında misyonumuzu yansıtıyor. “Lezzette ısrarcıyız. Kazandırmakta ısrarcıyız…” Bir markanın sağlıklı büyüyebilmesi için vizyonu olan yatırımcı partnerlere ihtiyacı vardır. Hedefimiz, uluslararası bir marka olmak. Dolayısıyla markamızı iyi temsil edebilecek ve aynı zamanda da iyi karlar elde edebilecek Franchisor’lar bu yolculukta bizi finale götürecek en önemli faktörlerdir.
Yatırımcı adayları için franchising sisteminizin detaylarından bahseder misiniz?
Birçok markanın başta konuştuğu bütçe konusunu biz yatırımcı adaylarımız ile en son konuşuyoruz. Önceliklerimiz arasında öncelikle her iki tarafın anlaşabilir olması gerekiyor. Mixsos’un iyi anlatılabilmesi adına, şirketin yapısından fabrikaya, üretimden lojistiğe, yazılım ve raporlamadan şubelere, tadımlara, maliyetlere ve karlılıklara uzanan bir tanıma/tanışma/anlama turumuz oluyor. Yatırımcı adaylarımız da bu sürede kendileriyle ilgili gerekli bilgileri detaylı olarak bizler ile paylaşır. Sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi ve işin devamlılığı için, aynı yerde durup aynı yere bakabilmeyi, aynı şeyi görmeyi, düşünmeyi ve hayal etmeyi gerektiriyor. Nihayetinde ortak noktada buluştuğumuz yatırımcı adaylarımız ile ön protokol imzalama aşamasına geçiyoruz. Uygun emlak yeri bulunduğunda ise kiralama ile birlikte maksimum 35 gün içerisinde mimari proje, inşaat, satın alımlar, personel eğitimleri planlanıp tamamlanır ve şube açılışımızı gerçekleştirmiş oluruz.
Sunduğunuz avantajlar nelerdir?
Merkezi üretim ile lezzet kalitesini standart hale getirdik, fire oranımızı sıfıra indirdik. Ustalık gerektirmeyen bir işletme modeli oluşturduk. Ürün ve personel maliyetlerimizi minimuma düşürdük. Self servis hizmeti ile hizmet kalitesini artırdık. Akıllı kasalar, mobil uygulamamız ve videowall ile teknolojiyi fizibıl kullandık. ERP sistemi, Çağrı Merkezi Yönetimi ile müşteri ilişkileri ve paket yönetimini efektif kullandık.
Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
2024 için yıl sonu hedefimiz, 30 şubenin üzerinde açılış yaparak yılı kapatmak istiyoruz.