AVM

TEKNOLOJİ, GELECEĞİN AVM’LERİNDE EN ÖNEMLİ UNSUR

Pandemiyle birlikte tüketim alışkanlıkları önemli ölçüde değişti. Vialand ve Venezia Alışveriş Merkezleri Direktörü Oğuz Isıgöllü ile değişen alışkanlıklar sonrası AVM’lerin nasıl yol alması gerektiğini konuştuk.

Genç nüfusa ve dinamik bir ekonomiye sahip Türkiye, bazı illerinde AVM sayısında neredeyse doygunluğa ulaştı. Bu durum ve değişen alışkanlıklar göz önüne AVM’ler tema ve konseptleri açısından hangi değişikliklere gitmeli? Siz kendi bünyeniz içerisinde ne tür yenilikler yapıyorsunuz?

Pandemiyle birlikte tüketim alışkanlıklarımız önemli ölçüde değişti. Eticarete eğilim arttı. Buna rağmen tüketicilerin halen fi ziksel temasa ihtiyaç duyduğunu gözlemliyoruz. AVM’lerde bulunan sosyalleşme fonksiyonları ve yeme-içme alanları da bu kapsamda öne çıkıyor. Vialand AVM olarak bu doğrultuda yakın zamanda yeme-içme alanımızı yeniledik ve misafi rlerimize dünyaca ünlü restoranların yer aldığı bir alan sunduk. Bunun yanı sıra alışveriş merkezimizin içerisinde yer alan Jungle, Safari, Ters Çatı gibi eğlence alanlarımız da çok yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Dijitalleşmenin hızla ilerlediği günümüzde, mağaza içi deneyimleri akıllı telefonlarla birleştirmek üzere teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilmek için de çalışmalar yürütüyoruz.

Yaz aylarının gelmesiyle konser ve etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Vialand yaza nasıl hazırlandı, ziyaretçileriniz için ne gibi etkinlikler hazırladınız?

ılın her anında olduğu gibi yaz döneminde de misafirlerimizin sosyalleşebilmesi ve alışveriş yaparken eğlenebilmesi önceliğimiz. Bu kapsamda kapanış saatimizi Ağustos ayı boyunca 23.00’a çektik. Çocukların, ailelerin ve gençlerin eğlenceyi doyasıya yaşayabilmesi için konser etkinliklerimiz de var. Örneğin 6 Ağustos tarihinde Sedanur Öztürk konserine ev sahipliği yaptık. Bunun dışında hafta sonları çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Yaz mevsiminin Vialand AVM’de etkinliklerle, dolu dolu geçmesi için çalışmaya devam ediyoruz.

Dönüşüm süreci göz önüne alındığında Vialand ve Venezia kendi bünyesi içerisinde ne gibi değişiklikler yapıyor? Yaşam merkezi olma yolundaki projeleri neler?

Vialand AVM otel, tema park ve alışveriş merkezinden oluşan bir kompleksin parçası. Bu özelliğiyle hali hazırda bir yaşam merkezi olduğunu söyleyebiliriz. Misafi rlerimiz Vialand’de yeme-içmeden sosyalleşmeye, alışverişten eğlenceye aradıkları her şeye kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Özellikle de gençler sosyal medya paylaşımları için, sıra dışı mimarisi nedeniyle AVM’mizi tercih ediyor, gün boyunca eğlenceyi ve sosyalleşmeyi doyasıyla yaşıyorlar. Önümüzdeki dönemde de diğer AVM’lerden farklılaşmaya ve mevcut özelliklerimizi de geliştirerek yeni imkânlar sunmaya devam edeceğiz. Venezia’yı alışverişin başkenti olarak adlandırıyoruz. Outlet alışverişin, güçlü marka karmasıyla ve Venedik konseptiyle birleşmesi sonucunda, Venedik sokaklarında gezerek alışveriş yapıyor hissiyatı yaşanmasını sağlıyoruz. Bu kapsamda Venezia’da gondollarla gezilen su kanallarında revizyonlar yaparak, bazı bölümlerde üzerini kapatarak ziyaretçi sirkülasyonunun kolaylaşmasını ve tüm mağazalara aynı kolaylıkta ulaşılabilmesini sağladık. Fotoğraf çekim alanları ve figürleri oluşturarak, insanların sosyal medya paylaşımlarında kullanacakları ve memnuniyetlerini yansıtan paylaşımlar yapmalarını sağlıyoruz.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Türkiye bir turizm ülkesidir. Turizmde dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biriyiz. Ülkemizde turistler için cazibe merkezi niteliğinde olan oldukça fazla unsur var. Vialand AVM de içerisinde yer alan oteli, sosyalleşme, eğlence, alışveriş gibi birçok imkânı bir arada sunuyor. Venezia ise, uygun fiyatlarla ve çeşitli alternatif marka karmasıyla alışverişte güçlü bir AVM. Her iki projemiz de yerli misafirlerimizin olduğu kadar, farklı ülkelerden gelen yabancı turistlerin, turların da önemli bir destinasyonu.