Ürün ve Hizmet

Xypex Ürünleri, Su Yalıtımı Ve Dayanıklılık Özelliğine Sahip

Beton dayanımının hava koşullarından, sülfatlı, asitli ve klorlu sulardan etkilenme ile azaldığını ve Xypex uygulamasının ise bu etkilenmeyi engelleyerek beton dayanımına pozitif bir etki yaptığının altını çizen Topsit Satış ve Operasyon Müdürü Esen Turan, Xypex ürünlerinin katkı veya sürme olarak kullanıldığında betonun bir parçası halini aldığını ve betonu suya karşı geçirimsiz yaptığını vurguladı.

Günümüzde kentsel dönüşümün hız kazandığı ülkemizde su yalıtımı ve beton koruması alanında 37 yılı aşkın sektörel tecrübeye sahip olan bir firma olarak binaların yapım aşamasında dayanıklılığını artırıcı hangi ürünleri ürün gamınızda bulunduruyorsunuz?

Su yalıtım ve beton koruması konusunda öncü bir firma olarak bu yıl da müşterilerimizi, potansiyel müşterilerimizi ve inşaat sektöründeki satın alma konusunda çalışan mühendislerimizi ürün tipleri, ürünlerin fonksiyonları, uygulamaları ve başarı kriterleri konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz. Kaliteli ve dayanıklı beton olmadan depreme servis ömrü süresince dayanıklı sağlam betonarme yapılması mümkün değildir. Deprem yönetmeliğine göre en az C25 olan beton sınıfı C30 olarak değiştirildiğinde beton dayanımı %20 artacaktır. Binaların dayanımı denilince ilk akla gelen betonun dayanımı ve korozyon oluyor. Korozyon, betonun içine girmesini istemediğimiz su ve kimyasalların demir donatıyı paslandırması, çürütmesi olarak özetlenebilir. Beton üretilirken mutlaka su geçirgenliğini ömrü süresince önleyici olabilecek kalıcı tedbirler alınmalıdır. Deprem kuşağındaki ülkemiz için yapı stoğunun yenilenmesi kadar, yeni yapılan binaların üst kalitede olması için ürünlerimizin kullanılmasını teşvik etmekteyiz. Betonun hizmet ömrü süresince işlevini sürdürecek ürünlerin kullanımı için seçim çok önemlidir. Beton dayanımı, hava koşullarından (donma-çözülme etkisi), sülfatlı, asitli, klorlu sulardan etkilenme ile azaldığından ve de Xypex uygulaması bu etkilenmeyi engellediğinden beton dayanımına pozitif etki yapar. Bazı zararlı bileşenleri içeren yapı malzemelerinin yapılarda kullanılmasıyla iç mekan hava kalitesinin bozulmakta ve insan sağlığı için risk oluşturmakta olduğunu özellikle belirtmek isteriz. Ayrıca bu tip malzemelerin uzun sürede toprak ve suya da olumsuz etkileri vardır. Xypex ürünleri, su yalıtımı ve dayanıklılık özelliğine sahiptir. Katkı veya sürme olarak kullanıldığında betonun bir parçası halini alarak, betonu suya karşı geçirimsiz yapar ve referans numune ile karşılaştırdığımızda ise 28 gün sonunda en az %10 beton dayanımının arttığı gözlemlenmiştir.

İnşaat sektöründe su yalıtım sorunları neden oluşur, Xypex ürününüzle bu sorunların yüzde kaçını önleyebiliyorsunuz? Su geçirmeyen beton uzun ömürlü bir yapı için neden önemli?

Bir yapıda gerçekleşecek olan yalıtım için öncelikli olarak doğru ürünün belirlenmesi gerekmektedir. Doğru malzeme kullanımı ve uygulamaların doğru şekilde yapılması için malzeme temini öncesinde keşif yapıp doğru ürün hakkında bilgi vererek süpervizör yönetiminde uygulamaya destek vererek sorunların %99’una çözüm sunmaktayız. Bu durum zamandan ve ürün sarfiyatından da tasarruf etmeyi sağlamaktadır. Doğru yalıtım malzemeleri kullanmak çok önemli olduğu gibi uygulamayı yapacak firma veya ustaların ürün ile ilgili bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Yalıtımla ilgili uygulamalar, mevcut yönetmeliklerde ve şartnamelerde belirtilen şekilde uygulanarak denetlenmesi ile başarı sağlayacaktır.