2023 yılına yeni bayi açılışları ile başlayan Tavada Tavuk, yurt dışı yatırımları ile de dünya çapında adından söz ettirmeyi hedefliyor. Tavada Tavuk Genel Müdürü Süleyman Demirtaş Şubat sayımıza konuk oldu.
2023’ün de gelmesiyle birlikte bayilik sisteminizde değişiklikler olacak mı, bayilerinizi Türkiye’de daha fazla duyurmak adına nasıl çalışmalarınız olacak?
2023 yılına, açılışını yeni gerçekleştireceğimiz Yozgat ve Sivas bayilerimiz ile giriş yaptık. Daha öncede söylediğimiz gibi bayilik sistemimizin yaygınlaşması adına en büyük referansımız hali hazırda olan bayilerimizin mutluluğudur, bu bağlamda markamızın adını daha fazla duyuracağımız reklam ve kampanya çalışmalarımızda aktif olarak devam etmektedir.
Yurt dışı çalışmalarınızda yeni proje ve yatırımlarınızdan bahseder misiniz, sektörde sizi öne çıkaran faktörler neler?
Tavada Tavuk ailesi olarak Irak ve Ürdündeyiz. Ocak 2022 yılından itibaren imzalamış olduğumuz İngiltere ve Fransa Master Franchise anlaşmalarımız ile Avrupa’da ki üretim merkezlerimizi de aktif hale getireceğiz.
Franchise sürecinde Tavada Tavuk olarak önemle üzerinde durduğu kriterler nelerdir, yatırım maliyetlerinizden yeni ekonomiyi göz önüne alarak bahseder misiniz?
Franchise sürecinde en dikkat ettiğimiz konuların başında restoranın konumu yer alıyor. Alışveriş merkezleri içerisinde yer alacak restoranlarımızda 120 ila 150 metrekare arası alanlar bizim tercihlerimizde öncelikli oluyor. Franchise operasyon ekibimiz tarafından hazırlanan fizibilite raporuyla birlikte, lokasyon ve rayiç kira bedellerini değerlendirerek hareket ediyoruz. Operasyon ekibimiz hazırladığı bu fizibilite raporunda, hangi bölgelerde satış olabileceğine ve hedef cirolara dair tablolar çıkararak, yatırımcıları doğru bir şekilde yönlendirmek için çalışırken; iş gücünün yeterli olmadığı noktalarda da bayi açılışına onay vermeyip, yatırımcıları cironun daha kuvvetli olacağı yerlere yönlendiriyor. Franchise operasyon ekibimizin yatırımcılar için hazırladığı fizibilite raporlarının başarı oranı %97. Yatırımların dönüşüm süresi ile ilgili bu zamana kadar herhangi bir sapma yaşamadık. Tavada Tavuk markamızın franchise bedeli 250.000 TL+KDV. Biz yatırımcılarımıza mimari çizimleri veriyoruz, bayi belirlediği tarihte bitirmeyi taahhüt ederse kendisi yaptırabiliyor veya talepleri doğrultusunda bizler anahtar teslim yapıyoruz. Aynı sektörde yer aldığımız diğer firmalardan farklı olarak inşaattan ya da dükkan tasarımından kazanç elde etme eğiliminde değiliz. Rakiplerimizin yarısı kadar bir bütçeyle, aynı metrekarelerde restoran kurulumlarımızı gerçekleştiriyoruz. Tavada Tavuk olarak şu an izlediğimiz politikamızda markamızı büyütmek ve hem Türkiye’de yer almadığımız noktalara hem de dünyaya kendimizi tanıtmak var. Doğru yer, doğru zaman ve yatırımcı bulunduğunda eğer yeterli metrekarelere ulaşamıyorsak, yatırımcılarımıza alternatif oluşturmak adına onları burger ve dürüm markası olarak hayata geçirdiğimiz Bigye markamıza yönlendiriyoruz.
Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
Tavada Tavuk ailesi olarak Orta Doğu ve Avrupa da hızlı şekilde büyüyerek tüm dünyada bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz.