Gelecek nesillere daha çevreci bir yaşam sunmak ve karbon emisyonlarını ülkemizin ve globalde diğer ülkelerin belirlediği seviyelere ulaştırmak için çalışmalarını sürdüren GD Solar Enerji, yıllık 150 MW kapasitesi olan makine ekipman parkurunda 550 W+ çıkış gücüne sahip panelleri ve bi-facial solar modüllerin üretimini yapıyor. GD Solar Enerji İş Geliştirme Yöneticisi Furkan Şaldır’ı ağırladığımız Haziran sayımızda yenilenebilir enerjinin ülkemizde yaygınlaşması yürüttükleri çalışmaları konuştuk.
GD Solar Enerji’yi tanıyabilir miyiz, yenilenebilir enerjinin ülkemizde yaygınlaşması adına nasıl bir misyonla faaliyetlerinizi sürdürüyorsunuz?
Çözüm ortağı olduğunuz müşterilerinize sunduğunuz hizmet çerçevenizden bahseder misiniz? GD Solar Enerji, gelecek nesillere daha çevreci bir yaşam sunmak ve karbon emisyonlarını ülkemizin ve globalde diğer ülkelerin belirlediği seviyelere ulaştırmak için çalışmaktadır. Elektrifikasyonun çok fazla artış gösterdiği şu dönemlerde, ülkemizin enerji arzına daha çevre dostu kaynaklarla katkıda bulunmak ve bunu minimum maliyetle son tüketicinin kullanımına sunmak için çalışmaktadır. On-grid projelerden off-grid projelere, arazi GES projelerinden çatı GES projelerine kadar elektriğin ihtiyaç olduğu tüm alanlarda fotovoltaik güneş panellerimiz uzun yıllar boyu tüketicisine gerekli enerji arzını sağlayacaktır.
GD Solar Enerji olarak yıllık kaç MW’lık güneş paneli üretimi gerçekleştiriyorsunuz, bunun ne kadarını global pazarda tüketicilerle buluşturuyorsunuz? Panel üretiminde yaygın olarak hangi teknolojiyi kullanıyorsunuz?
Yatırımımız bölge ve çevre illerde tek olması sebebi ile büyük önem taşımaktadır. Üretimi sağlayan makine ekipman parkurumuz son teknoloji cihazlarla donatılmış, tamamen otomasyona dayalı sistem ile el değmeden üretim yapıyor. Farklı noktalardaki kalite takip sistemleriyle üretilen ürünler ülkemizde ve dünyada elektriğe ihtiyaç olan her bölgede kullanıma uygundur. Yıllık 150 MW kapasitesi olan bu makine parkuru 550 W+ çıkış gücüne sahip panelleri ve bunun yanı sıra çift-yüzlü olarak tabir ettiğimiz ve arazi GES’ler için uygun olan bi-facial solar modüllerin üretimini yapmaktadır. Her panelde kullandığımız barkod sistemiyle ve paletlerin üzerinde bulunan etiketler ile son tüketiciye ulaşan güneş panellerinin EL Test görüntüsünü müşterilerimiz ile paylaşıyoruz. Bol güneş alan coğrafyamızın enerji arzına katkıda bulunmak için son teknolojiye sahip güneş panellerini milli servet olarak görüyor ve her üretilen paneli titizlikle inceliyoruz.
Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
Güneş enerjisi sektörü son 5 yılda, üretim ve GES kurulum maliyetlerinin de azalmasıyla tüm dünyada rağbet gören sektörlerden birisi haline geldi. Haliyle Türkiye de bu noktada girişimlerini hızlandırdı ve bu coğrafya özelinde bir üretim üssü ve GES kurulum faaliyetlerini hızlandırdı. Paris İklim Anlaşmasıyla belirlenen 1,5 santigrat derece düşüşü ve ülkemizin Türkiye Ulusal Enerji Planı’nda belirtilen 52.9 GW (Mayıs itibariyle 13.6 GW) kurulu güç hedefiyle sektörümüzün gelecek yıllarda ivmelenerek artması beklenmektedir. Elektrik ihtiyacı olan tüm sektörlerde ve meskenlerin de devreye girmesiyle toplumumuzda 7’den 70’e herkeste güneş enerjisi daha bilinilir olacak ve buraya yönelim çok daha fazla olacaktır.