2015 yılında Gaziantep’te fast food sektöründe bir devrim yapma hedefiyle yola çıkan Chiki Wiki, müşterilerinin lezzetli, sağlıklı ve taze fast food deneyimine kolay bir şekilde ulaşmalarını hedefliyor. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da büyümeyi sürdürdüklerini ifade eden Chiki Wiki Genel Müdürü Nurçin Seyis ile Kasım sayımızda bir araya geldik.
Chiki Wiki’nin sektöre giriş hikayesini sizden dinleyebilir miyiz, kaç şubeyle lezzetli tavuk çeşitlerinizi müşterilerinizle buluşturuyorsunuz?
Chiki Wiki, 2015 yılında Gaziantep’te fast food sektöründe bir devrim yapma hedefiyle yola çıktı. Hızlı, tempolu ve modern yaşamın bir parçası haline gelen fast food kültürüne daha bilinçli ve sağlıklı bir bakış açısı getirme amacıyla kuruldu. Tutkulu bir ekip tarafından modern fast food deneyimini geleneksel bir dokunuşla birleştirmek isteyen bir vizyonun ürünü olarak şekillendi. Yola çıkarken fast food dünyasında taze, kaliteli ve çeşitli seçenekler sunma misyonuyla damakları tatlandırmak için özgün tarifler geliştirmeye odaklandık. Sadece doyurucu değil, aynı zamanda lezzetli ve besleyici bir fast food deneyimi sunarak öne çıkmayı hedefledik. Chiki Wiki ailesi olarak müşterilerimizin lezzetli, sağlıklı ve taze fast food deneyimine kolay bir şekilde ulaşmaları en büyük hedefimiz.
Yurt içinde; İstanbul Avrupa yakasında Başakşehir, Fatih, Esenyurt, Beylikdüzü ve Gaziantep olmak üzere 6 şubemiz vardır. İstanbul Anadolu yakasında da 2 yeni şube için hazırlıklara başladık. Yurt dışında ise Irak, Filistin ve Pakistan olmak üzere 3 şubemiz mevcuttur. Almanya, İsveç ve Hollanda için de lokasyon çalışmaları yapmaktayız.
Chiki Wiki’nin büyüme stratejisinden bahseder misiniz, franchise sistemine dahil olmaya nasıl karar verdiniz, franchise koşullarınız nelerdir?
Franchise sistemine dahil olma kararı işletmenin büyüme potansiyelini artırmak, marka bilinirliğini genişletmek ve yeni pazarlara ulaşmak amacıyla yapılan bir stratejik değerlendirmenin sonucu olarak alındı. İş modelimizin tekrarlanabilirliği ve yerel girişimcilere iş fırsatları sunma amacıyla uyumlu olduğunu değerlendirdiğimiz bir stratejik kararın sonucudur. Kasım ayında fuara özel kampanyamız ile şu an franchise bedelimiz 300.000 TL ve royalty bedelimiz de %4 şeklindedir.
Bayim olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’nda yer aldınız, sizler için fuar nasıl geçti, markanıza kattıkları konusunda neler söylersiniz?
Tabii ki, fuarımız oldukça başarılı geçti. Yeni müşterilerle tanıştık, ürünlerimizi tanıttık ve markamıza olumlu geri dönüşler aldık. Fuar bizim için önemli bir platformdu, bu etkinlik sayesinde müşteri tabanımızı genişlettik. Ürünlerimizle ilgili olumlu geri dönüşler aldık. Özellikle ürünlerimizi beğenen birçok potansiyel iş ortağıyla güçlü bir temel oluşturduk. Markamızın bilinirliğini artırdık ve sektördeki güncel gelişmeleri takip etme fırsatı bulduk. Katkılarından dolayı bir kez de sizin aracılığınız ile Medyafors ailesine teşekkür ederiz.