AVM Öne Çıkanlar

TÜRK İŞ ADAMINDAN FİLDİŞİ SAHİLİ’NE AVM YATIRIMI

Türk iş insanları, yurt dışında önemli işlere imza atıyor. Türk iş insanı Metin Durmaz, yerel ortakla Fildişi Sahili’nde 50 milyon dolarlık yatırımla AVM kurmaya hazırlanıyor. Durmaz, gemi şeklinde tasarlanan lüks AVM ile Fransa ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen jet sosyetenin çekileceğini söyledi.

Türk tasarımcı, modacı, girişimci ve iş insanlarının ünleri, yaptıkları işlerle ülke sınırlarını aşarken, dünya sosyetesi ve Hollywood yıldızlarına da adından söz ettiriyor. Bu isimlerden biri Türk iş insanı Metin Durmaz.

Dünyaca ünlü yıldızların, patronların ve CEO’ların, hatta şeyhlerin evlerini mobilya dekorasyonu yaparak Türkiye’yi yaptığı işlerle temsil eden ve Sagist Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Metin Durmaz, firmanın ikinci kuşak temsilcisi. Durmaz, ana iş kolları mobilya dekorasyonun yanı sıra, kozmetik ve kahve işi için de yatırım yaptıklarını açıkladı. Kahve için 6 milyon dolar yatırım yaptıkların söyleyen Durmaz, “Amazon üzerinden satışlarımız olacak. Katar’da distribütörümüz var, onlarla da anlaşma yaptık” dedi.

Denize sıfır tek AVM

 Küresel ölçekte büyüme stratejileri kapsamında Fildişi Sahilleri’nin başkenti Abidjan’da yerel bir ortakla AVM yatırımına başladıklarını açıklayan Durmaz, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: “Afrika’da Fildişi Sahili’nde en prestijli körfezin arazisini aldık. Dünyada denize sıfır tek AVM. İnşaatın yarısı, katlı otoparkı bitti, bina inşaatına başlandı. Mart 2024’te bitmiş olur.

Gemi şeklinde tasarlanan projemizi, yüzde 50 yerel ortaklıkla gerçekleştiriyoruz. Aynı anda 4 bin kişiyi ağırlayabilecek. Roofunda (çatı) VIP için yaptığımız özel bir restoran var ve 1.500 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek. Tamamen lüks markalar yer alacak. Uluslararası elektronik markaları gelecek. Belli başlı Türk markalarını da davet edeceğiz. Bir bölümünü de organik gıdalara ayırdık. Yatırım bütçesi 44 milyon dolar, ancak tamamlandığında 50 milyon doları bulur. Bizim yatırım yaptığımız AVM, Batı Afrika’nın en yeni cazibe merkezi olacak” diye konuştu.