Öne Çıkanlar Perakende

Trendyol’dan Onarıcı Pamukla Yeni ‘Denim Koleksiyonu’

Trendyolmilla, Bossa ve yerel üreticilerle iş birliği yaparak rejeneratif tarımla yetişen pamukları denim tasarımına dönüştürdü. 

Topraktan gardıroba sür­dürülebilir modanın önemi giderek artarken, Trendyolmilla, 2022’den bu yana sürdürülebilir hammaddelerle hazırladığı Trendyol Care kolek­siyonunu rejeneratif pamukla genişletti.

Geri dönüştürülmüş elyaflar, çevre dostu kumaşlar ve doğa odaklı üretimle dikkat çeken marka, şimdi de Türkiye e-ticaret moda sektöründe reje­neratif pamuktan üretilen denim koleksiyonunu tüketicilerle bu­luşturdu. Denim kumaş üretici­si Bossa iş birliğiyle geliştirilen proje, Adana’daki Işık Çiftliği’n­de yapılan pamuk hasadı eşliğin­de tanıtıldı.

“Günde 1 milyon kişi ziyaret ediyor”

Trendyolmilla Genel Müdürü Sanem Tuna, uygulamanın gün­de bir milyon kişi tarafından zi­yaret edildiğini söyledi. Trend­yol Care koleksiyonunda reje­neratif pamukla üretilen yeni tasarımların, Trendyolmilla’nın doğaya olan duyarlılığını gös­terdiğine işaret eden Tuna, ye­ni koleksiyonda kadınlara özgü denim modellerinin yer aldığı­nı açıklayarak, “Bu yeni bir ko­leksiyon. Doğa dostu tarım yön­temleriyle elde edilen, kimyasal kullanımını minimuma indiren bu özel pamuklar, gardıroplar­da stil ile sürdürülebilirliği bu­luşturacak” dedi. Tuna, bir soru üzerine, fiyatı aynı tuttuklarını söyledi.

“Uluslararası pazarlarda da büyüyoruz”

Sürdürülebilir hammadde­lerle üretilen ürünlerin sayısını katlayarak artırdıkları Trendyol Care koleksiyonunun, 2022’den 2025’e kadar sekiz kat büyüdü­ğüne işaret eden Tuna, sözleri­ni şöyle sürdürdü: “2022’de 74 bin, 2023’te 160 bin ve 2024’te 520 bin adet sürdürülebilir ürü­nü müşterilerimizle buluştur­duk. Bu yıl 520 bin adetin üzerine çıkacağız. Bu büyümeyi sadece Türkiye’de değil, uluslararası pa­zarlarda da sürdürüyoruz.”