Ürün ve Hizmet

Daıkın İle “Tarladan Çatala” Güvenli Bir Yolculuk

Gıda güvenliği için kritik olan soğuk zincir, globalleşen dünyada uzun yolculuklarla soframıza gelen gıdanın güvenliği için önem teşkil etmektedir. BM Çevre Programı (UNEP) tarafından hazırlanan Gıda İsrafı Endeks Raporu 2021’e göre evler, restoranlar ve dükkanlar arasında üretilen gıdanın yüzde 17’si çöpe atılıyor. Endüstriyel soğutma alanında Zanotti, Tewis, AHT ve Hubbard markalarını da bünyesine alması ile birlikte Daikin Türkiye, düşük enerji tüketimi sunan ürünleri ile gıda güvenliği için önemli bir rol üstlenerek sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor.

BM Çevre Programı (UNEP) tarafından hazırlanan Gıda İsrafı Endeks Raporu 2021’e göre evler, restoranlar ve dükkanlar arasında üretilen gıdanın yüzde 17’si çöpe atılıyor. Çiftlikler ile tedarik zincirlerinde de gıda kaybı yaşanmasıyla toplamda gıdanın üçte biri hiçbir zaman tüketilmeden israf oluyor. Tedarik zinciri içinde ise tüketim aşamasında gıdanın yüzde 11’i evlerde, yüzde 5’i gıda hizmetlerinde ve yüzde 2’si de perakende satışlarında israf oluyor.  Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yayınlanan “Gıdayı İsraf Etmeden Yaşama Kılavuzunuz” yayınına göre, gıda kaybı ve israfının küresel karbon ayak izinin 3.3 milyar ton CO2 olduğu belirtilmektedir.

2050 yılında sera gazı emisyonunu net sıfıra indirme hedefi ile hareket eden Daikin, soğuk zincir çözümleri ile gıda israfının önlenmesi ve güvenli bir şekilde tüketicilere ulaşması için çalışıyor. Soğuk zincir çözümleri ile Daikin, geniş çapta çözümler sunuyor. Deniz aşırı sevkiyatlar için soğutuculu konteyner, kara taşımacılığında ise depolardan ve perakende noktalarından son kullanıcıya kadar çözümler sunarak tüm ihtiyaçları verimliliği yüksek, kompakt ürünleri ile karşılıyor. Endüstriyel soğutmada 100 yılı aşkın sektör deneyimine sahip olan Daikin, “Tarladan Çatala” mottosu ile soğuk zincir için endüstriyel soğutma alanında Zanotti, Tewis, AHT ve Hubbard markalarıyla birlikte doğal akışkanlı sistemlere sahip ürünler sunuyor. Daikin, gıdaları uygun şartlarına göre muhafaza etmek için özellikle taze sebze, meyve, beyaz ve kırmızı et gurubundaki gıdaların hem taze hem de donuk muhafazası, -25°C dondurma depoları ve -35°C şoklama uygulamaları ile her türlü gıdayı güvenle muhafaza ediyor. İklimlendirme sektörünün öncüsü Daikin, geniş çözümleriyle düşük enerji tüketimi sunan ürünleriyle gıda güvenliği için önemli bir rol üstlenerek sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor.

Daikin ile “Tarladan Çatala” güvenli bir yolculuk

İklimlendirme sektörünün öncüsü Daikin; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yeni yönetmeliklerine ve Avrupa F-GAS regülasyonlarına uyumlu cihazları ile düşük enerji tüketimi sunarak tercih sebebi oluyor. R-410A soğutucu akışkana sahip Daikin ZEAS kondenser üniteleri -40°C ile +15°C aralığındaki projelere çözüm sağlıyor ve DC Inverter scroll kompresör teknolojisi ile maksimum enerji tasarrufu ve minimum karbon salınımı sunuyor. Kompakt tasarımı sayesinde sınırlı alanlarda bile kolay kurulum imkanı tanıyor.

Daikin, verimliliği yüksek üstün teknolojili endüstriyel soğutma ürün gamı ile marketlerde gıdanın güvenli bir şekilde depolanması ve sunulması noktasında çözüm ortağı oluyor. İstanbul’daki Biçen Market Mimaroba, Çağrı Market Şenesenevler ve Antalya’daki Tahtakale Spot Yenigün şubelerinde kullanılan Daikin ZEAS üniteleri, düşük ses seviyesi ve yüksek enerji verimliliğiyle gıda güvenliğini garanti ediyor. Üstün teknolojiye sahip ürünler ve deneyimli servis desteği, Daikin’in tercih edilmesinde belirleyici oluyor.