DATAFARK İLE MÜŞTERİLERİMİZE
ÇOK YÖNLÜ HİZMET SUNUYORUZ

Datafark’tan bahseder misiniz, müşterilerinize hangi hizmetleri sunuyorsunuz?

Biz Datafark olarak, 20 yılı aşkın bir süre e-ticaret tecrübesine sahip bir kadrodan oluşan bir yazılım fi rmasıyız. Burada şunu özellikle belirtmek isterim ki; sadece yazılım fi rması değil, aynı zamanda e-ticaret danışmanlığı hizmeti sunan bir danışmanlık fi rmasıyız. Danışmanlık hizmetini, aynı zamanda eğitim birimimiz olan Datafark Akademi çatısı altında sunuyoruz. Diğer yandan bu platformda yer alan fi rmaların zorunlu ihtiyaçları olduğunu bildiğimiz sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama alanında hizmet sunduğumuz ajans birimimiz yapılanmamız arasında yer alıyor.

Günümüzde Türkiye’de e-ticaretin görüntüsü nasıldır? Bu görüntüye bağlı olarak, gelecek projeksiyonu nasıl şekillenecektir?

Türkiye’de e-ticaret istatistiklerine baktığımızda 2021 yılı itibariyle bir önceki yıla oranla %69’luk bir büyüme görüntülüyoruz. Toplam ciro ise 381,5 milyar TL olarak gerçekleşti. E-ticaretin perakendenin geneline oranı ise %17,7 olarak belirlendi. Bu istatistikler ışığında, internetten alışveriş yapanların sayısının 2026 yılında toplam erişilebilir nüfusun %70’inden fazlası olacağı öngörülüyor. 2040 yılında ise toplam ticaretin %90 kadarının online işlem göreceği bekleniyor. Belirli vadede ise sadece online’a özel markaların sayısı giderek artacak. Noname markalar pazarda yerini alacak. Diğer yandan, pahalı ürünler için güven endeksi var olduğundan, pahaca yüksek ürün grupları da pazar yerlerinde kolaylıkla satılabilecek. Müşteriler açısından değerlendirdiğimizde ise, deneyim kavramı daha da önemli hale gelecek. Müşteriler, alışveriş deneyimi konusunda fark yakalayan fi rmaların online platformda sadık müşterisi haline gelecek. Ayrıca hız kavramı teslimat açısından daha çok önem arz edecek. Yeni dijital teknolojiler sayesinde otonom taşıtlar ve drone gibi farklı argümanlar hızla devreye girecek.

Entegrasyon yazılımlarınızda sizi sektörünüzde benzersiz kılan hususlar nelerdir?

Datafark, özellikle pazaryerleri ve web site entegrasyonu alanında hizmet sunan bir yazılım fi rması iken; aynı zamanda e-fatura entegrasyonları, kargo entegrasyonları ve MRP (muhasebe programları) entegrasyonları ile müşterilerine çok yönlü hizmet sunmaktadır. Ayrıca program içerisinde, kullanımı gayet kolay olarak tasarlanmış ‘ön muhasebe‘ modülü bulunmaktadır. Bu modül ile sadece online mağaza değil; offl ine mağaza için de yönetim sağlayan satış yönetimi, satın alma yönetimi, fi nans/çek, senet yönetimi olacak şekilde işlevler mevcuttur. Ayrıca müşteriler, tedarikçiler, personeller gibi süreçte yer alan tüm paydaşların her türlü fatura ve doküman kaydını, takibini yapabilmeye imkan tanıyan modüller mevcuttur. Bunların haricinde CRM adını verdiğimiz; görüşmeleri ve etkinlikleri takvim altında yayınlayan ve takibini kolaylaştıran modülümüz fark katan özelliklerimizdendir. Satın alma yönetimi alanında geliştirdiğimiz MRP ekranıyla; malzeme ihtiyaç planlaması alanında çözüm üretiyoruz. Ayrıca yakın zamanda devreye alacağımız WMS ekranımız ile birden fazla depoyu ve şubeyi yönetebilme imkanı sağlayacağız. Bir de bahsetmeden geçemeyeceğim hızlı satış ekranımızla, stok yönetimiyle ilgili büyük kolaylık getireceğiz.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Günümüz şartlarında açıkça görüyoruz ki; e-ticaret artık işletmeler için bir tercih meselesi olmaktan çıktı ve işletmelerin varlığını devam ettirebilmesi için bir zorunluluk halini aldı. Bu noktada mevcut konumlanmaların şekil aldığı bu alanda; vakit kaybetmeden işletmelerin hızla yerlerini almalarını tavsiye ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir