BDDK’dan Üç Banka ve İki Faktoring Şirketi için TMSF Kararı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), fon soruşturması kapsamında Tera Yatırım Bankası, Destek Yatırım Bankası ve Hedef Yatırım Bankası ile iki faktoring şirketindeki bazı ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi. Destek Finans Faktoring ve Tera Finans Faktoring’deki belirli payların ise 6 ay içinde mevzuata uygun gerçek veya tüzel kişilere devredilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen fon soruşturması kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), üç banka ve iki faktoring şirketindeki bazı ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi.

BDDK’nin açıklamasına göre, Destek Yatırım Bankası AŞ’de nitelikli paya sahip Altunç Kumova tarafından kontrol edilen Destek Finans Faktoring AŞ’ye ait yüzde 99,99 oranındaki paylara ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verildi.

Hedef Yatırım Bankası’ndaki paylar da kapsamda

Hedef Yatırım Bankası AŞ’de nitelikli paya sahip Sibel Gökalp’e ait yüzde 10, Namık Kemal Gökalp’e ait yüzde 10, Hedef Holding AŞ’ye ait yüzde 41 ve Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’ye ait yüzde 30 oranındaki paylara ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının da TMSF tarafından kullanılması kararlaştırıldı.

Tera Yatırım Bankası AŞ’de ise nitelikli paya sahip Emre Tezmen’e ait yüzde 95 ve Oğuz Tezmen’e ait yüzde 0,01 oranındaki paylara ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılması kararı alındı.

Faktoring şirketlerindeki paylar 6 ay içinde devredilecek

Kararlar kapsamında, Altunç Kumova’nın yüzde 99,99 oranında pay sahibi olduğu Destek Holding AŞ’nin Destek Finans Faktoring AŞ sermayesindeki yüzde 73,81 oranındaki paylarının, 6 ay içinde mevzuatta öngörülen şartları taşıyan gerçek veya tüzel kişilere devredilmesine karar verildi.

Emre Tezmen ve Oğuz Tezmen’in Tera Finans Faktoring AŞ sermayesinde sahip oldukları sırasıyla yüzde 53,01 ve yüzde 37 oranındaki payların da aynı süre içerisinde mevzuatta belirtilen şartları taşıyan gerçek veya tüzel kişilere devredilmesi kararlaştırıldı.

Belirlenen 6 aylık süre içerisinde devre konu paylara düşen oy haklarının TMSF tarafından kullanılacağı bildirildi.

© 2026 Demircan Medya tarafından tüm hakları saklıdır.