Penti, üst yönetim kadrosunu deneyimli bir isimle güçlendirdi. Perakende sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübesiyle öne çıkan Fatih Gücük, Penti İş Geliştirme Direktörü olarak atandı.
İnönü Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Fatih Gücük, yüksek lisans eğitimini İstanbul Arel Üniversitesi İşletme (MBA) programında tamamladı. Kariyerine perakende sektöründe mağazacılık tarafında başlayan Gücük, profesyonel iş hayatına LC Waikiki bünyesinde mağaza müdürü olarak adım attı ,ardından DeFacto bünyesine katıldı. DeFacto’daki yaklaşık 16 yıllık kariyeri süresince yurtiçi ve yurtdışında 200’ün üzerinde mağaza açılışında aktif rol alan Gücük, şirketin 65 mağazadan 500’ün üzerinde mağazaya ulaşan büyüme yolculuğunda önemli sorumluluklar üstlendi. Yurtiçinde Türkiye genelinde, yurtdışında ise 40’tan fazla ülkede yürütülen operasyon, kiralama, franchise ve genişleme süreçlerinde görev aldı.
Gayrimenkul geliştirme, kiralama, fizibilite çalışmaları, sözleşme yönetimi ile mağaza açılış ve teslim süreçlerinde uzmanlaşan Gücük, yeni görevinde Penti’nin kiralama, gayrimenkul geliştirme ile inşaat ve teknik işler departmanlarından sorumlu olacak. Bu kapsamda Penti’nin mağaza gelişim stratejilerine ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine katkı sağlaması hedefleniyor.
Fatih Gücük, 5 Ocak 2026 itibarıyla Penti’deki yeni görevine başladı.
