Ürün ve Hizmet

Eşitliğe ve cinsiyetten bağımsız insani değerlere önem veriyoruz

SE Club Tesis Yönetimi Hizmetleri Satış ve Pazarlama Uzmanı Büşra Günay ile bir araya geldiğimiz Mart sayımızda kadınların yetenek dönüşümünü sağlamak adına SE Club olarak hayata geçirdikleri çalışmaları aktaran Günay, iş hayatı ve ortamının kadınlar açısından özel olarak düzenlenmesi ve cinsiyetler arasındaki hukuki eşitliğin sağlanması adına önemli adımlar attıklarını ifade etti.

SE Club Tesis Yönetimi Hizmetleri olarak kadınların yetenek dönüşümünü sağlamak ve daha verimli, etkili ve eşit iş ortamında çalışmalarına alan açmak adına nasıl bir strateji geliştirdiniz?

SE Club olarak bütün alanlarda eşitliğe ve cinsiyetten bağımsız insani değerlere önem veriyoruz. Çalışma hayatı ve ortamının kadınlar açısından özel olarak düzenlenmesi ve cinsiyetler arasındaki hukuki eşitliğin sağlanması, kadınlara yönelik doğrudan ya da dolaylı ayrımcılık uygulamalarını önleme gibi önemli adımlar attık. Bu konularda uyguladığımız politikalarımız mevcut.

SE Club Tesis Yönetimi Hizmetleri bünyesinde üst düzey yönetim kadrosu ve personel kademesinde kadın istihdam oranınız nedir, son yıllarda bu oran nasıl bir değişim gösterdi?

Her zaman bünyemizde çalışan kadınlara kendilerini kanıtlama fırsatını mesleki bazlı veriyoruz. Bunun yanı sıra mesleğini en iyi şekilde icra eden her kadına sonsuz saygı duyuyoruz. Cinsiyet çoğu zaman işin yapılmasını etkileyen bir faktör değildir bakış acısıyla bünyemizde kadın istihdam oranımız son yıllarda ciddi artış gösterdi. Merkez yönetim kadromuzun %67’si kadın çalışanlarımızdan oluşmaktadır.

Ülke nüfusunun %49,9’unu kadınlar oluştururken, hem beyaz hem de mavi yaka statülerinde iş gücüne katılma oranı günümüzde hala çok düşük. 2021 yılı TÜİK verilerine göre 15 yaş ve üstü kadınların iş gücüne katılma oranı %32,8 iken yönetici pozisyonundaki kadınların oranı ise %20,7. Sizce kadınların katma değeri yüksek iş alanlarında sayısı neden az?

Kadınların erkeklere göre daha duygusal olduğuna ve kritik anlarda karar mekanizmaları mantık değil duygu olduğuna dair toplumumuzda yanlış bir algı var. Bu yanlış algı sebebiyle kadınlar çalışma hayatında cinsiyete bağlı olarak işe alınma, yükselme, ücretlendirme ve karar alma gibi pek çok alanda ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Aslında kadın hayatın her anında en efektif kararı verebilen üretken ve güçlü bir varlıktır. Kadınların mesleklerini iyi icra etmelerinin yanı sıra bir de kendilerini kanıtlamak için ekstra çaba harcamaları ve iş hayatında pozisyonlarını korumak için olması gerekenden fazla emek vermeleri gerekiyor. Kadınların çalışma hayatına katılımı, bireysel faydaların yanı sıra sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma açısından da oldukça önem arz ediyor.