Ana içeriğe atla

https://www.dsdamat.com/

 

TÜRK LOKUMUNUN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI: LOKUM DÜKKANI

12.10.2020 - 11:02

Lokum Dükkanı; lokumdan helvaya, reçelden bala kadar geleneksel Türk tatlılarını dünya ile buluşturuyor. Lokum Dükkanı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Gafuroğulları ile hem ürünlerini hem de hedeflerini konuştuk. Köklerinin 1950’lilerdeki şekerlemeci dükkanına kadar dayandığını söyleyen Gafuroğulları, o günden bu yana kaliteden ödün vermediklerini belirtti. Sahip oldukları belge ve sertifikalarla ürünlerinin gönül rahatlığıyla tüketildiğini kaydederken,  bu güvenle birçok ülkeye ihracat yaptıklarını ifade etti.

Cengiz Bey, öncelikle sizleri kısaca tanıyabilir miyiz?

1959 yılında Bulgaristan’da dünyaya geldim. Gıda bölümü önlisans olarak eğitimimi tamamladıktan sonra babamın sahibi olduğu şekerlemeci dükkanında çalışarak iş yaşamına başladım. 2015’te kurduğumuz Lokum Dükkanı yönetim kurulu başkanı olarak görevime devam ediyorum.

Lokum Dükkanı fikri nasıl ortaya çıktı? Kuruluş hikayenizden bahsedebilir misiniz?

Lokum Dükkanı yeni bir marka ismi olarak karşınıza çıksa da kökleri 1950’lilerdeki şekerlemeci dükkanına kadar dayanıyor. İşlerimizi zamanla büyütüp artan talebi karşılamak amacıyla gıda toptanına yöneldik. 40 yıldır pek çok ulusal ve uluslararası markaya fason üretim yapmaya devam ediyoruz. Müşterilerimizin yoğun ilgisi ve isteği üzerine perakende sektöründe markalaşma kararı sonucunda 2015 yılında Lokum Dükkanı markası doğmuş oldu.

Şubeniz var mı? Ürünlerinizi tek bir yerden mi satıyorsunuz, pazarda farklı noktalara satış izni veriyor musunuz?

Ürünlerimizi Bursa’nın Nilüfer bölgesinde bulunan mağazamızda müşterilerimizle buluşturuyoruz. Aynı zamanda www.lokumdukkani.com.tr adresi üzerinden ve tüm online pazar yerlerinden satışımızı yapmaktayız.

Sizi diğer işletmelerden ayıran size özel geliştirdiğiniz ürünler nelerdir? Lokum dükkanında daha çok hangi ürünleriniz talep görüyor?

Ürün portföyümüzde; reçel çeşitleri, helva, yöresel ballar, tahin, kakao kremaları ve geleneksel Türk tatlılarından lokum mevcuttur. Ayrıca üretim tesisleri içerisinde kurduğumuz modern laboratuvarda, uzman kadromuzun ortak çalışmaları sonucu ürettiği ballı fındık kremaları çeşitleriyle ve şeker ilavesiz reçel çeşitleriyle bir ilke imza attığımıza inanıyoruz.

Lokum Dükkanını özel yapan nedir?

Kaliteden ödün vermeden üretim anlayışını benimsemek Lokum Dükkanını özel yapmaktadır.

Üretimi siz mi yapıyorsunuz?

Üretim tamamen bize aittir.

İyi bir lokum yapmanın püf noktası nedir? Lokumun kalitesini neye göre değerlendiriyorsunuz?

İyi bir lokum yapmanın pek çok püf noktası vardır en önemlisi usta ellerden çıkması gerekir.

Yurtdışına ihracat yapıyor musunuz?

Amerika başta olmak üzere Kanada, Katar, BAE, Umman gibi çeşitli ülkelere ihracatımız vardır.

Yıllık üretim kapasiteniz nedir?

Lokum Dükkanı günümüzde Bursa’nın Nilüfer bölgesinde 4 bin metrekare kapalı alanı bulunan tesislerinde üretimini sürdürmektedir. Üretim kapasitesi yıllık 250 ton lokum, 150 ton helva, 650 ton reçel, 200 ton bal, 500 ton kakaolu krema çeşitleri ile devam etmektedir. Kuruluşundan bu yana kalite geleneğinden ödün vermeyen Lokum Dükkanı; "ISO 9001”, "TSE” ve "BRC” sertifikalarının yanı sıra, müşterilerinin ürünleri gönül rahatlığı ile tüketebilmeleri amacıyla "TSE Helal” belgesine de sahiptir.

ds

Yukarı