Ana içeriğe atla

S

 

Subway yeni şube açılışlarına devam ediyor

14.02.2020 - 14:56

Mevcut restoranlarını güçlendirerek ve yeni restoranların açılımıyla büyüdüklerini belirten Subway Ülke Direktörü Hakan Kurt, “İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde büyümeye devam ederken, Türkiye’de içinde bulunduğumuz diğer şehirlerdeki restoran sayımızı artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Subway için 2019 yılı nasıl geçti?  
Maliyet artışlarını dengelemek ve karlılık elde etmek adına zor bir sene geçirdik fakat mevcut restoranlarımızı güçlendirerek ve yeni restoranların açılımıyla büyüdük. Özellikle İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerimizde yeni açılımlar gerçekleştirdik. Aralık 2019’da açılan İstanbul Bağdat Caddesi restoranımız bizi gururlandırdı. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda da dört restoran birden açarak potansiyelimizin ne kadar büyük olabileceğini kanıtladık. Subway franchise sahipleri 2019 gibi zorlu bir senede markaya olan inançları ve markanın gelecek vizyonu ile krizin fırsata çevirilebileceğini bir kez daha göstermiş oldu. 
 

Franchise şartlarınız neler? 
Franchise adayımız azimli, çalışkan ve vizyon sahibi olmalı. 7.500 € karşılığında TL olarak ödenen giriş ücretimiz var. Restoran lokasyonu franchise sahibi ile ilgili bölge direktörünün ortak çabalarıyla belirlenir ve genel merkez tarafından onaylanır. Projelendirme yapıldıktan sonra ekipman ücreti ödenerek restoran kuruluşuna başlanır. Bu süreç içerisinde franchise sahibi yarısı sınıf eğitimi, diğer yarısı da restoran eğitimini içeren franchise eğitimine alınır. Restoran açılışı öncesi bölge direktörü ve saha danışmanlarının desteği ile yerinde eğitim verilir. İlgili eğitimin ardından restoran çalışmaya başlar. İlk 90 günlük süreçte restoranda Büyük Açılış adını verdiğimiz bir açılış galası yapılır. Böylelikle restoranımız hem Subway sisteminde hem de bulunduğu lokasyon ve çevresinde özel olarak tanıtılır. 
 

2020 yılında yeni projeleriniz olacak mı? Büyüme hedeflerinizden bahseder misiniz?
Menümüze iki yeni tip ekmekle beraber birçok yeni ana ve yan ürünler ekliyor olacağız. Bunlar kaiser kesim yuvarlak ekmeklerimiz ve paninilerimizde kullanacağımız “ciabatta” ekmeklerimiz olacak. Günün her öğününe uygun menü seçeneklerimiz ile beraber öğünler arası misafirlerimizin ilgilerini çekecek birbirinden lezzetli yeni ürünleri misafirlerimizle buluşturuyor olacağız. Ayrıca restoran dizaynımızda da yeniliklerimiz söz konusu. Merkez ofisimizin tüm dünyada geçtiğimiz sene lansmanını yaptığı “Fresh Forward” restoran dizaynımızı gerek mevcut restoranlarımızı dönüştürerek gerek de yeni restoranlarımızda kullanarak misafirlerimizin beğenisine sunuyor olacağız. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde büyümeye devam ederken, Türkiye’de içinde bulunduğumuz diğer şehirlerdeki restoran sayımızı artırmayı hedefliyor, Trakya ve Anadolu’daki diğer şehirlerde de açılımlar gerçekleştirmek için franchise adayları ile görüşmelerimiz devam ediyor. 

Franchise teşviklerinizden bahseder misiniz?
Restoran açılışından itibaren ilk altı aylık dönemde Subway standartlarına uyumlu olarak çalışan franchise sahiplerimize giriş ücretinin yarısı olan 3.750 €’luk tutarı TL cinsinden ödemeyi tahhüt ediyoruz. Ayrıca restoranlar içinde uygulanan global stratejilerimizi başarılı kılmak için restoran çalışanlarına performanslarını artırıcı ödül programları düzenliyoruz. Böylelikle hem markamızın gelişimine destek oluyor hem franchise sahibimizin marka içinde büyümesine katkı sağlıyor hem de  restoran çalışanlarımızın marka aidiyet duygularını pekiştirerek motivasyonlarını artırıyoruz.

GGG

Yukarı