Ana içeriğe atla

d's

 

Pizzanın sırrı malzemeleri ve pişirme yönteminde saklı

16.11.2017 - 11:04

Ünü tüm dünyaya yayılan eşsiz İtalyan lezzeti pizzanın, geleneksel yöntemlere uygun bir şekilde hazırlanması için birtakım püf noktalar bulunuyor. Muhteşem bir İtalyan pizzasının sırrı, pişirme yöntemi, hamuru, kullanılan ürünler ve malzemelerin uyumunda saklı.

Menüsünde glütensiz pizzanın da yer aldığı ve İtalyan Hükümeti tarafından İstanbul’un en iyi İtalyan restoranı seçilerek, “Ospitalita Italiana” ödülü alan La Mia Luce’nin İşletme Müdürü Abdullah Ardal, gerçek bir İtalyan pizzasının püf noktalarına ilişkin ipuçları verdi:

TAŞ FIRINDA PİŞİRİLMESİ
Meşhur İtalyan pizzaları, tadının büyük bölümünü pişirildiği taş fırınlardan alıyor. Gerçek bir İtalyan pizzasının lezzetine varmanın yolu, yüzyıllardır kullanılan odun ateşinde saklı.

HAMURUNUN DİNLENDİRİLMESİ VE İNCELİĞİ
Hamur yeterince dinlenmiş olursa, pizza da o kadar lezzetli oluyor. Milano pizzası, İtalya’dan ithal edilen un, doğal deniz tuzu ve özel sızma yağ ile hamuru hazırlanarak, en az 12 saat dinlendirilir. Pizzanın özel reçeteli ve dinlendirilmiş hamurla, standart boyda ve incelikte hazırlanması püf noktası. Milano usulüne göre yapılan pizzaların hamuru daha incedir ve eski usulle elde açılır. Ayrıca diğer pizzalara göre hamuru daha az maya barındırır.

SOSUNDAKİ MALZEMELERİN UYUMU
Pizzanın olmazsa olmazı domates sosudur. Fesleğen ise, İtalyanlar için vazgeçilmez bir baharattır. Pizza sosu, sızma zeytinyağı, taze fesleğen kekik ve Catania adasında yetişen ve ithal ettiğimiz Antonella cinsi özel domateslerle yapılır. İyi bir İtalyan pizzası için kilit nokta, birçok farklı malzemenin olmasından ziyade, az ve birbiri ile uyumlu ürünlerin kullanılmasıdır. 

TAZE ÜRÜNLERİN KULLANILMASI
Gerçek İtalyan pizzası konserve kullanılmadan, sadece taze ürünlerle, günlük sos ve taze sebze, et ve deniz ürünlerinin pişirilmesi ile elde edilir. 

MALZEMELERİN ANAVATANI OLAN İTALYA’DAN GETİRİLMESİ
Pizzada kullanılan malzemelerin, orijinal ürünler olması lezzeti etkileyen önemli bir unsurdur. Mozzarella, sadece manda sütünden yapılan bir peynirdir. Mozzarellanın İtalya’daki anavatanı Campania bölgesi. Bölgede özellikle Salerno’ya bağlı kasabalarda ve Napoli yakınlarındaki Caserta kasabası civarında üretiliyor. İtalyanların dünyaca ünlü Mozzarella, Burrata, Ricotta ve Mascarpone peynirlerini, üretildikleri bölgeden taze almak, İtalya’da yüzyıllık geleneksel restoranlardaki pizzayı aratmıyor.

d's

Yukarı