Ana içeriğe atla

playpark

 

ÖZSÜT’ÜN 80. YILA ÖZEL ZENGİN İÇERİKLİ YAZ MENÜSÜ ÇIKTI

10.05.2018 - 15:35

ÖZSÜT’ÜN MERAKLA BEKLENEN ‘YAZ MENÜSÜ’ MAĞAZALARDAKİ YERİNİ ALDI. BU YIL 80. YILINI KUTLAYAN ÖZSÜT, BUNA ÖZEL OLARAK MENÜSÜNE 45 YENİ LEZZET EKLEDİ. ÖZSÜT GENEL MÜDÜRÜ GÜÇLÜ ŞENELER İLE 2018 YAZ MENÜLERİ HAKKINDA DETAYLICA KONUŞTUK.

Özsüt bu yıl 80. yılını kutluyor. Buna özel olarak konseptinizde ve menülerinizde yenilikler yaptınız mı?
Bizim için gerçekten de çok özel bir yıl. 80. yaşımızı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii her zaman menümüze büyük özen gösteriyoruz ancak bu yılın şerefine hem menümüze 45 yeni ürün ekledik hem de lezzetler kadar tasarımı da ön plana çıkardık. Şu anda sütlü ve şerbetli tatlılar, pastalar, unlu mamuller, dondurma, kaymak, çikolata, kahve, kahvaltı, Türk ve dünya mutfağından özel yemekler ve atıştırmalıkların olduğu zengin bir menü sunuyoruz. 

Peki, menülerinizi hangi sıklıkla yeniliyorsunuz?
Özsüt olarak en çok önem verdiğimiz konuların başında, misafirlerimize mevsiminde, doğal, yerel ve taze ürünler sunmak geliyor. Bunu sağlamak için de yaz ve kış aylarında menümüzü güncelliyoruz. Yaz aylarında dalından koparılmış meyvelerle hazırladığımız pastalara ağırlık verirken, kış aylarında çikolatalı, karamelli, bal kabaklı lezzetlerimiz ön plana çıkıyor. 
Her menüyle birlikte lezzetlerimizde yeniliğe gitsek de, alametifarikamız olan çeşitlerimizin bizdeki ve misafirlerimizdeki yeri hiç değişmiyor. Bunlara örnek olarak sütlü tatlılarda kazandibi, sütlaç, keşkül, tavukgöğsü, profiterol, pastalarda karaorman serisi, şerbetli tatlılarda ekmek kadayıfı, peynir tatlısı ve sac arasını gösterebiliriz. 

2018 yaz menünüz hakkında bilgi verir misiniz? Bu menüde neler var?
Öncelikle tatlı grubumuzdaki yeniliklerden bahsetmek isterim. Menümüze kirazlıdan frambuazlıya taze meyveli pastalar, şeftalili, frambuazlı, kahveli tartlar, anne eli lezzetinde kekler ve Fransız usulü cheesecake’ler ile birlikte, tüm bu ürünlerimize eşlik edecek içecekler ekledik. Dondurmalarımızdaki yeni çeşitler ise cookie dondurma ve şeftalili sorbe oldu. Böylece dondurmalarda çikolatalılardan meyvelilere tam 21 çeşide ulaştık.
Diğer çeşitlerimize bakarsak, Anadolu ve Ege’den yöresel kahvaltılarımıza bu yıl sporcu kahvaltısı ekledik. Tost ve ekmek arası ürünlerimiz çok zengin. Başlangıçlarımızda misket köfte, soğan halkası, mozzarella sticks, börek, kızarmış ravioli ve soslu patates kızartmaları yer alıyor. Beş çayı için de tatlı ve tuzlu çeşitlerimiz bulunuyor.
Ana yemeklerde mantar, peynir gibi soslarla lezzetlendirilmiş tavuk çeşitleri, yufkada bademli köfte gibi özel sunumlu et yemekleri, saray mutfağından çorbalar ve etli, sebzeli, baklagilli salatalarla çok leziz bir seçki sunuyoruz. Özel köfteli burger’lerimiz, et severlerin favorisi olan pizzalar, makarna ve yöresel mantı çeşitlerimizle günün her saatine hitap ediyoruz. 

Dondurmanızın sırrı nedir?
Dondurmamızın sırrı, kullandığımız malzemelerde gizli. Türk damak tadına uygun, geleneksel sert yapıdaki Özsüt dondurmalarının lezzeti Anadolu’nun dört bir yanından geliyor. Tire’nin karadutunu, Emiralem’in çileklerini, Uludağ’ın tertemiz havasında yetişen frambuazları, Akdeniz’in sıcacık güneşiyle büyüyen limonları, günlük ve en taze çiftlik sütüyle harmanlıyoruz. Dondurmalarımız tek tüketildiği gibi sütlü tatlılarımızın yanında da çok seviliyor.

İçecek çeşitlerinizden bahsedebilir misiniz?
Yaz aylarında misafirlerimize ev yapımından ayırt edilemeyen limonata, çilekten mangoya uzanan çeşitleriyle smoothie, frappe ve mocha’lar sunuyoruz. Taze demleme çay, özel harmanlanmış kahve çeşitleri ve taze sıkma meyve sularımız ile de günün her saatine hitap ediyoruz.

Yeni menünüzün en dikkat çeken özelliği nedir?
Şeflerimize dünyaca ünlü okullarda eğitim alma imkanı sağlıyor ve yepyeni lezzet fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda sürekli destek oluyoruz. Bu da ürünlerimizin lezzetleri kadar görünümlerine de yansıyor. Bu yıl pastalarımızın tasarımını özel formları ile daha da şıklaştırdık. Çocukların çok seveceğini düşündüğümüz özel figürlü pastalar hazırladık. Yemeklerde ise şefin özel soslu bonfilesinin klasik lezzetlerimiz arasına gireceğini düşünüyoruz. 

Özsüt’te 80 yıldan bu yana değişmedi dediğiniz bir şey var mı? 
Kesinlikle evet! Mevsimlerle birlikte menümüz değişse de, doğallık ve özen asla değişmiyor. Özsüt olarak bir yandan geleneksel tatlarımızı gün yüzüne çıkarırken, bir yandan da yepyeni tatlarla misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz. Özsüt’ün bacasını tüttüren ilk lezzet olan kazandibi tatlısını, bugün hala aynı dede yadigarı reçeteyle hazırlıyoruz. Diğer yandan dünya mutfaklarından lezzetleri, malzemelerini ülkesinden getirterek yapıyoruz. Ürünlerimizde yalnızca günlük ve en taze çiftlik sütü kullanıyoruz. Hiçbir ürünümüz koruyucu katkı maddesi içermiyor. 

Franchise sistemi ile büyüyen bir markasınız. Şu an kaç mağazanız bulunuyor? Mağazalarda standardı nasıl sağlıyorsunuz?
Türkiye’de 46 ilde 180’in üzerinde, Azerbaycan’da ise üç mağazamız bulunuyor. Lezzette standardı sağlamak bugün tek bir fabrikada üretilen ürünlerle tüm Türkiye’ye ve yurt dışına hizmet veriyoruz. Misafirlerimize her zaman en leziz ve taze ürünleri sunmak için, tüm mağazalarımıza günlük pasta ve tatlı dağıtımı yapıyoruz ve Türkiye’de bunu yapan tek firmayız. Bunun için lojistiğe çok ciddi yatırım yapıyoruz. Ayda 350 bin kilometre yol yaparak ürünlerimizi bayilere ulaştırıyoruz.
Tabii ki bizim misafirlerimizle buluşma noktamız mağazalarda bu standartların sağlanması çok önemli. O nedenle birlikte çalışacağımız yatırımcıları titizlikle belirliyoruz. Marka değerlerimize sahip çıkan, müşteri memnuniyetini ve mutluluğunu önemseyen yatırımcı ve ekiplerle çalışıyoruz. İş birlikteliğimiz başladıktan sonra da, belli rutinlerde eğitimler düzenliyor ve gerçekleştirdiğimiz denetimlerle daha iyi hizmet vermek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu denetimlerde hassasiyet gösterdiğimiz konuların başında ise, mağazalarımızın Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere uygun hareket etmesi geliyor.
 

t

playpark

Yukarı