Ana içeriğe atla

ds

 

İSKENDERİ AVM’LERE TAŞIYAN İLK MARKA: HD İSKENDER

10.04.2018 - 16:23

‘TÜRKİYE’NİN 1 NUMARALI RESTORANI’ ÖDÜLÜNE SAHİP HD İSKENDER’DE İSKENDERİ HAKKIYLA, SADECE DANA ETİ VE YÜZDE YÜZ USTA ELİYLE HAZIRLADIKLARINI, GELENEKLERİNE UYGUN ŞEKİLDE SUNDUKLARINI SÖYLEYEN HD HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI KAAN DEMİRAĞ, “TÜRK MUTFAĞININ LİDER TEMSİLCİSİ OLARAK ÇALIŞMALARIMIZI VE YATIRIMLARIMIZI HIZ KESMEDEN SÜRDÜRECEĞİZ” DEDİ.

HD İskender faaliyete nasıl başladı? Kuruluş öyküsünü ve kurulduğu günden bu yana kaydettiği aşamaları kilometre taşlarıyla özetler misiniz?
HD İskender’in hikayesi 1995 yılında babam Hakan Demirağ’ın, Ankara Çetin Emeç Bulvarı’nda bize ait olan bir binanın giriş katında ilk restoranı açmasıyla başladı. İskender özel anların yemeğidir ve özel restoranlarda yüksek fiyatlarda yiyebilirsiniz ama babamın hedefi böyle geleneksel ve lezzetli bir Türk yemeğini, tüm ritüellerini de koruyarak herkesin ulaşabileceği şekilde sunmaktı. İlk restoranımız, kısa süre içinde yoğun ilgi görmeye başladı. Devamında HD İskender’i daha çok kişiyle buluşturmak ve toplumun her kesiminin hakkıyla yapılmış iskender yemesini sağlayabilmek için AVM’lerin en doğru noktalar olduğuna karar verdik. İlk önce Ankara, ardından İstanbul ve diğer illerde de restoranlarımızı açarak, iskenderi AVM’lere taşıyan ilk marka olduk. 2010 yılında ikinci nesil olarak şirketlerimizin sorumluluğunu devraldım. HD İskender olarak kurulduğumuz günden beri, Türk mutfağı lezzetlerini geleneksel özelliklerini koruyarak, kaliteli ürün ve güler yüzlü hizmet anlayışımızla misafirlerimize sunuyoruz.   

Faaliyet gösterdiğiniz il ve mevcut şube sayınız nedir?
Yıllar önce Ankara’da başlayan yolculuğumuz bugün; İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Aydın, Bursa, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Sivas ve Trabzon illeriyle birlikte 23 ili kapsayan 100’e yakın restorana ulaştı. Restoranlarımızı 2018 yılında da artırmaya devam edeceğiz. 

“TÜM RESTORANLARIMIZI KENDİMİZ YÖNETİYORUZ”
Ürünlerinizde fark yaratan unsurlar neler?  Sizi diğer iskender markalarından farklı kılan nedir?

Bizim için İskender, kendi başına çok fazla hazırlık ve özen isteyen bir yemek. Eğer hakkıyla yapmak istiyorsanız, tüm enerjinizi ona vermeniz gerekiyor. Ayrıca iskender, gelenekselliğiyle, kültürüyle, ritüeliyle, lezzetiyle, doyurucu ve besleyici olmasıyla farklı bir deneyim yaşatıyor. HD İskender olarak biz de tüm bu deneyimi misafirlerimize eksiksiz şekilde sunuyoruz. Ürünlerimizi kendimize ait, yaklaşık 250 ton kapasiteli et işleme tesisinde, hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanmadan, kalite şartlarına uygun olarak üretiyor, restoranımızda kendi ustalarımızla siparişe özel olarak hazırlıyoruz. Sadece dana eti ve tuz kullanıyoruz. Bayilik vermediğimiz ve tüm restoranlarımızı kendimiz yönettiğimiz için her noktada aynı kalite standardını sağlıyoruz. 23 yıllık restorancılık deneyemimizle, misafir memnuniyetine büyük önem vererek sunuyoruz. Hakkıyla yemek yeme deneyimini herkes için ulaşılabilir kılabilmek adına tüm bunları en uygun fiyata yapıyoruz.  

Yeni reklam kampanyanızdan bahseder misiniz?
İskender, Türk yemek kültürünün vazgeçilmez bir değeridir. Hepimizin çocukluk anılarında bir iskender restoranında ailece ya da dostlarla yenilen bir yemek görüntüsü vardır. Yeni reklam kampanyamızda, genç, yaşlı, anne, çocuktan oluşan, birbirinden bağımsız bir grup insanın dışarıda iyi bir yemek yeme deneyimine; İskender ve HD İskender hakkındaki sohbetlerine yer veriyoruz. Reklam filminde, “Hadi İskender Yiyelim, HD İskender Yiyelim” sloganıyla, tüm misafirlerimizi iskenderi hakkıyla ve ritüellerine uygun yeme deneyimine davet ediyoruz.  Ayrıca iskenderin lezzeti, kalitesi, uygun fiyatı ve insanların HD İskender’i neden tercih ettiklerini de filmimizde aktarıyoruz. 

 “VERİMLİLİĞİ YÜKSEK LOKASYONLARI TERCİH EDİYORUZ”
Nerdeyse tüm AVM’lerde yer alıyorsunuz. Food Court alanlarının vazgeçilmez markalarından biri haline geldiniz. Gelişiminizde AVM’lerin etkisi nedir? Yer aldığınız/alacağınız AVM’lerde lokasyon seçiminde dikkat ettiğiniz öncelikler nelerdir?

Türkiye nüfusunun yarısı dışarıda yemek yiyor. Burada da genelde tercih AVM içerisindeki restoranlar oluyor. Bu yüzden AVM’ler, bizim için önemli lokasyonlardır. Ayrıca kendi alanımızda, iş sonuçlarımıza pozitif etkisi en büyük olan parametrenin, doğru lokasyonda yer almak olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden restoranlarımızı verimliliği yüksek olan ve daha çok misafir ağırlayabileceğimiz doğru lokasyonlarda açmayı tercih ediyoruz.   

Türkiye’nin 1 Numaralı Restoranı ödülüne layık görüldünüz. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz? 
AYD - Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği tarafından düzenlenen ve Perakendenin En’lerinin ödüllendirildiği ‘1 Numaralı Markalar’ Ödül Töreni’nde HD İskender olarak ‘Türkiye’nin 1 Numaralı Restoranı’ ödülüne layık görüldük. Türk tüketicilerinin beğenisini kazanmak ve onların tarafsız seçimi doğrultusunda ‘Yılın En İyi Restoranı’ ödülünü alıyor olmak bizim için gerçekten onur ve mutluluk verici.

Orta ve uzun vadedeki hedeflerinizden bahseder misiniz?
2018 yılında HD Holding olarak ana hedefimiz, lezzetlerimizi yeni restoranlar açarak daha fazla misafirimizle buluşturmak, yeni yatırımlarımızla birlikte bin kişiye daha istihdam sağlamak. Türk mutfağının lider temsilcisi olarak çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Gelecek 5 yıl içerisinde tüm markalarımızda restoran sayımızı 500’e çıkarmayı hedeflerken, istihdam edeceğimiz kişi sayısını da artırarak HD ailesini büyütecek ve ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz.

ds

Yukarı