Ana içeriğe atla

S

 

EL EMEĞİ, GÖZ NURU BOŞNAK LEZZETLERİ AVLİYA BOŞNAK MUTFAĞI’NDA

26.12.2019 - 15:34

Konseptleri ve menüleri hakkında bilgiler veren Avliya Boşnak Mutfağı Kurucusu Ercan Gül, iyi hizmet ve iyi ürün ile tüm Türkiye’de tanınan bir marka olmak istediklerini belirtti.

Avliya Boşnak Mutfağı’nın kuruluşundan kısaca bahseder misiniz?  
Avliya Boşnak Mutfağı 2008 yılında ilk olarak Mecidiyeköy’de kuruldu. Daha sonra buranın küçük geldiğine inandığımız için büyütmeye karar verdik. Semtimiz olan Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'nde büyük bir mekan açarak Avliya Boşnak Mutfağı’nı geliştirdik. Buradaki amacımız Boşnak ve Sancak yemeklerini, oradaki tatları Türkiye’ye taşımaktı.

Konseptiniz ve menünüz hakkında bilgi alabilir miyiz? 
Menümüzü Boşnak yemekleri oluşturuyor. Özellikle Boşnak böreklerini kömür ateşinde pişiriyoruz çünkü kömürde pişmesi çok farklı. Daha sonra menümüzde kuru etli kuru fasulyemiz, etli yemeğimiz, soğan dolma, Boşnak Köftesi, ev baklavamız, el açması duduva dediğimiz kimimizin acımakule dediği envayi çeşit ürünümüz var.

Lokasyon olarak Bayrampaşa’yı tercih etme nedeniniz nedir? 
Ben doğma büyüme aslında buralıyım. Hem derneğimizin hem de Boşnak arkadaşlarımızın özellikle Sancak bölgesindeki insanlarımızın bu bölgede olmasından dolayı burayı tercih ettik. İstanbul'un değişik yerlerinde şube açabilirdik, açılması için de birçok davet, öneri ve franchise isteyen kişiler oldu fakat biz taş yerinde ağırdır diyerek tek şube olarak burada faaliyet göstermeye devam ediyoruz. 

Avliya’nın sürdürülebilirliğini nasıl sağlıyorsunuz? Başarınızı neye borçlusunuz? 
Yolun yarısındayız aslında, tam da başarı denemez buna. Çünkü daha büyük hedeflerimiz var. Başarıya giden yoldayız, daha başarılı olmak zorundayız. Hedefimiz tüm Türkiye’de tanınan bir marka olmak ama franchise vererek değil kendimizin bakabileceği kadar hizmet vererek… Yoksa 10-15 tane şube açıp iyi hizmet veremedikten sonra markanın ismi yerlerde olur.  Dolayısıyla önce iyi hizmet, iyi ürün… Müşteri zaten bizi kendisi bulur.

Kaliteyi sağlamak için nelere dikkat ediyorsunuz?
Bir kere etin çok iyi ve çok taze olması gerekiyor. Otlayan hayvanların etlerini tercih ediyoruz. Et kaliteli olunca aldığımız diğer ürünlere de dikkat ediyoruz, onları da kaliteli alıyoruz. Biraz pahalı olabilir ama ürünler kaliteli olmak zorunda.

Boşnak lezzetlerinin unutulmamasının sırrı nedir?
Vallahi ben el emeği, göz nuru diyorum. Mesela Boşnak böreklerinin kalitesi bayanların el açmasından ve el nurundan. Çünkü hangi malzemeden ne kadar koyulacak bunlar zor şeyler. 

Yeni şube açma hedefiniz var mı?
Ankara, İzmir, Denizli, Danimarka ve Almanya'dan çok teklif geliyor. Fakat gerçekten bu çok özveri istiyor. Bu iş öyle ben sana franchise vereyim al işlet demekle olmuyor. Çünkü işin başında olmazsanız gerçekten çok zor. Ben her sabah bir patron edasıyla değil de bir çalışan gibi işe geliyorum. Bu şekilde çalışmak başarıyı da beraberinde getiriyor. Şimdilik yeni bir şube açılışı düşünmüyoruz.
 

GGG

Yukarı