Ana içeriğe atla

S

 

Dönerci Orhan yeni yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor

10.03.2017 - 10:08

“Ne yazık ki içinde bulunduğumuz ekonomik süreç durağan ve sıkıntılı… Fakat, yeme içme sektörü bu anlamda diğer sektörlerden daha az sekteye uğradı diyebiliriz” açıklamasında bulunan DOR Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Rahmanoğlu, böylesi bir dönemde daha az riskli gördükleri AVM’lerde şubeleşme yoluna gittiklerini belirtti. 

Yeme içme sektörü her geçen gün büyümesini sürdürüyor. Peki, bu büyüme karşısında siz nasıl yatırımlara imza atıyor, ne şekilde büyüyorsunuz?
Ne yazık ki içinde bulunduğumuz ekonomik süreç durağan ve sıkıntılı… Fakat, yeme içme sektörü bu anlamda diğer sektörlerden daha az sekteye uğradı diyebiliriz. Biz de stratejik olarak daha az riskli gördüğümüz AVM’lerde şubeleşme yolunda adımlar atıyoruz. Bu anlamda merkez firmaya ait ilk AVM şubemizi Balçova Agora AVM’de, geçtiğimiz Aralık ayında faaliyete geçirdik.

2017 yatırım planlarınız neler? 
2014 yılında faaliyete geçirdiğimiz fabrikamızda, sık sık hijyen standartlarını artırma ve günlük çiğ hazır döner üretim kapasitemizi yükseltme adına yatırımlar yapıyoruz. Bunun dışında sadece bayilik vererek değil, merkez firmaya ait şubeler açarak da daha fazla tüketiciye hizmet götürmeyi amaçlıyoruz.

Dövizdeki artışın yatırımlara etkisi nedir? Yatırımlardaki döviz etkisini en aza indirmek adına neler yapılabilir? 
Döviz artışı sadece kuruluş aşamasında etkisini gösteriyor. Şube inşaatı ve teknolojik ekipman safhasında bu etkiyi gözlemleyebilirsiniz. Bunun dışında kullandığımız ve ürettiğimiz ürün ve ekipmanlarda herhangi bir artış söz konusu değil.

Büyüme sisteminizde hangi konseptleri tercih ediyor, iş ortaklarınıza neler sunuyorsunuz?
Büyüme sistemimizde daha çok butik konseptleri tercih ediyoruz. Butik konseptten kastımız, dükkan seçiminde küçük metrajlı ve sirkülasyonu fazla olan lokasyonlar tercih ediyoruz. İş ortaklarımıza; lokasyon bulma, personel sağlama, eğitim, ürün sevkiyatı ve reklam tanıtım konularında da destek veriyoruz. 
 

n

Yukarı