Ana içeriğe atla

S

 

Dardenia büyümeye devam ediyor

10.03.2017 - 09:06

Dardenia Genel Koordinatörü Selin Daniyel: “Gelecek dönemde kendi açacağımız mağazalarımız ve franchise vereceğimiz iş ortaklarımızla şube sayımızı çoğaltırken, aynı lezzeti ve kaliteyi korumaya, müşterilerimizle duygusal bağımızı güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi. 

“Dardenia, 2011 yılında Dardanel’in kurucusu Niyazi Önen’in tamamen kendisinin Türk halkının balık yeme alışkanlığını artırmak amacıyla yola çıktığı bir konsept olarak doğdu” diyen Dardenia Genel Koordinatörü Selin Daniyel, “İlk şubemizi 2011 yılında Bağdat Caddesi’nde açarak Türkiye'nin ilk ve tek balık-ekmek zinciri unvanına sahip olduk. 30 yıllık Dardanel tecrübesiyle kurulan Dardenia, Dardenel’in Ar-Ge yatırımları ile kısa sürede balık tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu” dedi ve sözlerine ekledi: “Dardanel olarak tüketicilerimizle her zaman yakın ilişkilerimiz vardı, ancak Dardenia müşterilerimiz için de farklı bir deneyim oldu. Biz nihayetinde rafta satışa sunulan ürünler üreten bir firmayız. Müşterilerimizin, tasarımları ile de dikkat çeken Dardenia mağazalarında Dardanel lezzetlerini tadabiliyor olmaları ve keyifli saatler geçirmeleri Dardanel ile olan duygusal bağlarını da güçlendirdi. Açıldığı ilk yıl 130 bin kişi Dardenia lezzetlerini tattı. Dardenia’da sunulan sıra dışı balık lezzetleri, balıkseverler için ‘Balığın adı Dardanel, adresi Dardenia’ duygusunu yarattı.”

ŞUBE SAYILARI ARTACAK
Şu an 11 şube ile hizmet verdiklerini belirten Daniyel, “Dardenia şubelerimizde balık&ekmek ve balık&suşi olmak üzere iki konsept bulunuyor. Şubelerimize gösterilen yoğun ilgi üzerine franchise vermeye de başladık. Gelecek dönemde kendi açacağımız mağazalarımız ve franchise vereceğimiz iş ortaklarımızla şube sayımızı çoğaltırken, aynı lezzeti ve kaliteyi korumaya, müşterilerimizle duygusal bağımızı güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi. 

ÇITIR BALIK KASA ÜRÜNÜNÜN AYLIK GELİRİNİN YÜZDE 10’UNU BARINAKLARA BAĞIŞLANIYOR
“Türkiye’nin ilk balık ekmek zinciri Dardenia olarak hayvan dostlarımızla da bağımızı hiçbir zaman koparmamaya dikkat ediyor, tüm Dardenia şubelerinin kapısının yaşamımızın bir parçası olan hayvan dostlarımıza her zaman açık olduğunu da belirtmek istiyorum” açıklamasında bulunan Daniyel, “Dardenia’nın tüm aileye hitap eden Çıtır Balık Kasa ürününün aylık gelirinin yüzde 10’unu barınaklara bağışlıyoruz. Bu tür sosyal projelerin her zaman destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Temennimiz bunun diğer restoranlara da örnek teşkil etmesi” dedi.
“YENİLİKÇİ ÜRÜNLERİMİZLE TÜRK HALKINI ÇEŞİTLİ LEZZETLERLE BULUŞTURUYORUZ”
Dardenia’nın zengin menüsünden de kısaca bahseden Daniyel, “Dardenia’nın menüsünde hepsi tartar sos, karamelize soğan ve yeşillikle servis edilen Norveç somon, limonlu levrek schnitzel, Ege levrek, Norveç uskumru ve mezgit schnitzel balık ekmek çeşitlerine ek olarak, bazı şubelerimizde sushi çeşitleri de yer alıyor. Ayrıca menümüzde Brüksel midyeden fish cheeseburgere, midye dolmadan balık çorbasına, kalamar tavadan sushi ve tempura usulü sağlıklı kızartma yöntemiyle hazırlanmış atıştırmalıklara kadar farklı damak tatlarına hitap eden seçenekler de bulunuyor. 
Dardenia olarak kendimize özgü ekmeğimiz, soslarımız ve menümüzle yeme-içme dünyasına farklı bir soluk getirdik. Kısa bir süre öncede menülerimizi çeşitlendirmek amacıyla bazı yenilikler yaptık. Örneğin ‘Fırından Ev Yapımı Lezzetler’ isimli yeni kategorimizle nohutlu dardanel ton, fırında patatesli uskumru buğulama ve fırında çipura buğulama ile fırın yemeklerini müşterilerimizin beğenisine sunduk. Bunun yanı sıra surimi salata ve fit menüler gibi alışılmadık tatlar da balıkseverlerden tam not aldı” dedi.
OLUŞTURULACAK AKADEMİ İLE YENİ İSTİHDAMLAR YARATILACAK
Önümüzdeki dönemde hem Ar-Ge faaliyetlerini yürütebilecekleri hem de kendi personellerini yetiştirebilecekleri bir akademi kuracaklarını belirten Daniyel sözlerine, “Şu anda 150 civarında personelimiz var. Akademi ile birlikte bu sayı daha da artacak. Bu anlamda 100 kişilik bir personel almayı hedefliyoruz. Sektöre de bu anlamda katkı sağlamış olacağız” diyerek son verdi. 
 

n

Yukarı