Ana içeriğe atla

ops

“Pideor her bölgede aynı kalite ve standart ile hizmet verecek”

06.10.2017 - 15:13

Geçmişi 35 yılık bir aile şirketi olan Aktaşlar Pide, Ordu merkezde 8 masalı bir pide salonu olarak faaliyetine başladı. Marka, 2001 yılından sonra bir olan şube sayısını bulunduğu ilde ve bölgede üçe çıkarmayı başardı. Günümüze geldiğimizde ailenin ikinci kuşakları olan Aktaşlar Lezzet Grubuna bağlı Pideor Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş ve kardeşi, büyüklerinden kalan bu işi devam ettirmek için yola çıktı ve 2013 yılında Türkiye genelinde şubeleşmek için Nelipide Gurme markasını kurdu. 

“Bugün, Ordu’da Güzelyalı, Durugöl ve Çarşı’da, Nelipide Gurme olarak ise İstanbul Bağdat Caddesi’nde ve Beylikdüzü’nde toplam 5 adet restoranımızla müşterilerimize hizmet veriyoruz” diyen Aktaş, “Beylikdüzü restoranımız franchise sistemiyle misafirlerimizi Ordu lezzetleriyle buluşturuyor. Biz, Türkiye’de pideyi belirli bir lezzet standardına getirmek ve markalaşmasını sağlamak; ayrıca pideyi kahvaltı dahil günlük öğünlerin vazgeçilmezi haline getirmek için çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.                                                     
Son dönemde pide restoranı sayısında bir artış gözlemlediklerini söyleyen Aktaş, “Türk damak tadına uygun olması ve fastfood anlayışına benzerliği nedeniyle pide gittikçe popülerleşiyor. Bunu gören markalarda Türkiye genelinde franchise vererek şubeleşiyor. Aslına bakarsanız yatırım maliyetinin düşük ve karın yüksek olmasıyla günümüzde pide işine girenlerin sayısı artıyor. Öte yandan sektörün büyümesini bir anlamda bayilik sistemi tetikliyor diyebiliriz. Türkiye’nin her noktasında aynı sıcaklıkta, aynı kalite ve aynı sunumda hizmet veriyor olabilmek için çalışıyoruz. Bunun için gerekli olan bütün alt yapımız hazır ve büyüme hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

AKTAŞLAR LEZZET GRUBU’NUN FASTFOOD SEKTÖRÜNDEKİ YENİ YATIRIMI; “PİDEOR”
Ordu pidesini tüm dünyanın tatması için çalıştıklarını belirten Aktaş, “Bu anlamda yurt içi ve yurt dışında şubeleşme hedeflerimiz elbette bulunuyor. Fastfood sektörüne yeni yatırımımız Pideor ile girmiş bulunuyoruz. İlk şube açılışımız Eylül gibi olacak ve sene sonuna kadar da 10 şubeyle birlikte 2,5 milyon TL hedef planlamaktayız. Toplamda ise 400 şube hedefimiz bulunuyor” ifadesinde bulundu.
Girişimcilerin neden kendilerini tercih etmeleri gerektiği noktasında bilgi veren Aktaş, “Yatırım yapmak isteyen girişimciler için önü açık bir sektör olduğunu düşünüyorum. İnsanlarımız bu pideleri yerinde tüketmeyi seviyor, fakat aynı standart ve kalitede pideyi istediği her yerde bulamadığı için alışkanlığa dönüştüremiyor. Pideor her bölgede aynı kalite ve standart ile hizmet vereceği için pide yeme alışkanlığını kazandıracak bir marka olacak. Öte yandan Pideor franchising sistemi için planlanmış bir iş modeli diyebiliriz. Gıda sektöründe kendi işini kurmak isteyen, franchise alarak sistemli ve karlı bir yatırım yapmak isteyen girişimciler franchise aldıkları Pideor’larda iş ve sistem kaygısı çekmeden işlerini yürütebilecekler” dedi.
Son olarak firmalarının franchise koşullarından bahseden Aktaş şu açıklamalarda bulundu: “Yeni şube yatırımlarında öncelikle lokasyona çok önem veriyoruz. Cadde üzerinde ve AVM’lerdeki uygun lokasyonlarda yer almayı hedefliyoruz. Hizmet sektöründe çalışmaya istekli girişimcilerle yeni bayilikler oluşturmayı istiyoruz. Aktaşlar Lezzet Grubu olarak, Pideor için 250 bin TL ile 300 bin TL civarında mağazanın fiziki şartlarına göre değişen paket kuruluş maliyetimiz var. Açmayı planladığımız şubelerimizin maliyetleri değişkenlik gösterse de biz franchise yatırımcılarına bu sürenin 24-36 ay arasında olduğunu söylüyoruz. Franchise yatırımcılarımızda aradığımız özellikler; hizmet sektöründe çalışmayı seven, açılacak olan restoranın başında duracak, insan ilişkilerini iyi yönetebilecek kişileri çalışma ortaklarımız olarak seçmeye özen gösteriyoruz.”

ops

Yukarı